Zoek je een handige klusjesdienst die je helpt bij kleine werkjes, zoals een lamp aansluiten of verlichting herstellen? Kom dan zeker eens aankloppen bij Elfas. Ons professioneel team van klusjesmannen is van alle markten thuis. Zowel voor de kleinere werkjes als de grotere en uitdagende herstellingen steken wij graag de handen uit de mouwen. 

Ook voor het installeren van je verlichting kan je bij ons terecht. Denk maar aan lampen die buitenshuis moeten worden geïnstalleerd, specifieke spots in een kleine ruimte of fragiele, decoratieve lusters.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Telefonisch kan je ons bereiken op het nummer +329 396 32 50, of stuur een mailtje naar facility@elfas.be.

Aandachtspunten voor verlichting aansluiten

Een standaard lamp indraaien, zou normaal geen probleem moeten vormen. Maar wanneer je voor een luxueuze of speciale verlichting gaat, kan de hulp van een professionele elektricien van pas komen. 

Wil je de verlichting toch zelf proberen ophangen? Hou dan rekening met een aantal aandachtspunten: 

Kijk op voorhand altijd de nodige zaken na. Controleer bijvoorbeeld of het lichtpunt werkt op een laagspanning of netspanning, welke soort lamp er wordt gebruikt of wat voor schakeling gebruikt wordt (bijvoorbeeld een dimmer). Kijk ook zeker naar de belasting van de nieuwe armatuur. Valt deze binnen het vermogensbereik van het elektrische circuit? Controleer ook het maximale wattage dat de armatuur kan ondersteunen, en pas de lampen hierop aan. 

Schakel de stroom uit. Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is een stap die je zeker niet mag vergeten. Schakel hiervoor de relevante groep in de meterkast uit. Controleer eventueel met een spanningstester om zeker te zijn dat er geen elektriciteit meer naar de armatuur gaat.

Veiligheid primeert altijd. Elektrische werkzaamheden kunnen een risico met zich meebrengen als ze niet worden uitgevoerd zoals het hoort. Hiermee bedoelen we vooral het installeren van de juiste bedrading, zodat alle elektrische componenten correct aangesloten zijn. 

Er zijn uiteraard nog heel veel andere controlepunten bij het plaatsen of vervangen van verlichting. Wil je er zeker van zijn dat alles veilig en correct gebeurt? Dan raden wij je aan om de hulp van een elektricien in te schakelen. 

Heb je vragen over onze diensten, of wil je weten wat een lamp vervangen zal kosten als wij dit voor jou doen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Verlichting herstellen

Verlichting herstellen is niet altijd kinderspel. Integendeel, zeker omdat je met elektriciteit bezig bent, is het belangrijk om met de grootste aandacht te werk te gaan. Twijfel je over een veilige werkwijze? Schakel dan de hulp in van een elektricien of ervaren klusjesdienst zoals Elfas. 

Hoe je een lamp moet herstellen, hangt sterk af van het probleem. Ga daarom eerst de oorzaak van je kapotte verlichting na. Als specialist geven we je graag wat tips om te achterhalen waar het probleem zit, voordat je aan de slag gaat met de herstelling van de lamp.  

Controleer de stroomtoevoer. Is de stroomonderbreker of schakelaar ingeschakeld? Probeer vervolgens de lamp eens op een ander circuit aan te sluiten. Zo kan je controleren of het probleem bij de stroomtoevoer ligt. Zo ja, dan hoef je uiteraard geen nieuwe verlichting aan te sluiten. 

Bekijk de schakelaar. Het zou namelijk zo maar eens kunnen dat de schakelaar – en niet de lamp of armatuur zelf – defect is. 

Controleer de aansluitingen en bedrading. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar kapotte of loshangende draden en inspecteer de veiligheid en correctheid van de aansluitingen. Het spreekt voor zich dat je kapotte draden best zo snel mogelijk vervangt. 

Bovenstaande checkpunten zijn natuurlijk niet zo gemakkelijk waar te nemen. Het vraagt bovendien ook wel wat vakkennis om te detecteren waar het probleem zit. Het is dus geen schande – integendeel – om een elektricien te raadplegen om verlichting te herstellen.

Andere klusjesdiensten van Elfas

De vakmensen van Elfas zijn van alle markten thuis. Onze klusjesdienst is namelijk gespecialiseerd in alle diensten die een woning of bedrijfspand nodig kan hebben. Dat gaat van periodieke onderhoudsdiensten tot kleine en grote herstellingen. Zowel buiten als binnen nemen wij je pand met plezier onder handen. Onze experts bieden de juiste oplossing voor elke situatie. 

Lees meer over onze klusjesdiensten. Heb je bijkomende vragen of opmerkingen over onze service, of wil je graag een oplossing op maat? Contacteer ons dan telefonisch op het nummer +329 396 32 50. Ook via mail kan je jouw vragen stellen. Wij beantwoorden je zo snel mogelijk.

Verlichting aansluiten of herstellen met Elfas

Safety first. Overweeg daarom de hulp van ons team van Elfas voor het aansluiten of vervangen van lampen. Onze vakmensen gaan altijd met de grootste voorzichtigheid en precisie te werk. 

Een offerte aanvragen is volledig vrijblijvend en gratis. Ook voor vragen kan je spontaan bij ons terecht. Contacteer ons via +329 396 32 50 of mail naar facility@elfas.be.

Ontdek onze andere klusjesdiensten

Bij Elfas kan je terecht voor elke klus. We voeren steeds alle herstellingen uit met de nodige zorg en expertise. Een aantal van de diensten die je kan verwachten van onze klusjesdienst zijn:

Ontdek onze andere klusjesdiensten

Bij Elfas kan je terecht voor elke klus. We voeren steeds alle herstellingen uit met de nodige zorg en expertise. Een aantal van de diensten die je kan verwachten van onze klusjesdienst zijn: