Een overlijden in je familie- of vriendenkring is geen fijne ervaring. Toch komen er verplichtingen bij kijken waar je op dat moment liever niet mee bezig bent. Denk maar aan de ontruiming van de woning. Deze emotionele opgave stel je liefst gewoon uit, maar dat is helaas geen optie. 

Het team van Elfas neemt deze klus graag uit jouw handen. We gaan van de kelder tot de zolder aan de slag om alles vol respect en met de grootste zorg op te ruimen. Zo kan jij je op andere dingen focussen. 
 

Het huis leegmaken na een overlijden

Ons schoonmaakteam van Elfas heeft de nodige kennis en ervaring om inboedels op een gepaste en voorzichtige manier op te ruimen en afval correct te sorteren en weg te voeren. Leg daarom de ontruiming van de woning gerust in onze handen. 

Wanneer je een woning ontruimt na een overlijden, is het geen overbodig werk om gelijktijdig een inventaris te laten opstellen. Op die manier blijf je een goed overzicht behouden op de situatie en ben je er zeker van dat de inboedel goed behouden en beschermd blijft. Dat heeft alles te maken met de erfenis. Met een inventaris kan je namelijk de waarde van de inboedel correct bepalen en de erfenis op een eerlijke manier verdelen onder de erfgenamen. Dit vermijdt bovendien eventuele conflicten. 

Wat gebeurt er met de inboedel?

Het is natuurlijk aan de nabestaanden om te bepalen wat er met de inboedel gebeurt na een overlijden. Over het algemeen geldt de regel dat de nabestaanden recht hebben op de inboedel, tenzij anders vastgelegd in een testament. 

Wanneer er een testament is opgesteld, wordt dit uiteraard gevolgd. Als er geen testament is, wordt de inboedel verdeeld volgens de wettelijke erfopvolging. 

In andere gevallen kan er ook een familiale overeenkomst worden afgesproken. Dit gebeurt zonder tussenkomst van een notaris, maar wel op goede communicatie tussen de betrokken personen. Andere opties zijn nog het verkopen of schenken van bepaalde spullen.

Wat kost een opruiming na overlijden?

We kunnen geen eenduidig prijskaartje plakken op de opruiming van een woning na overlijden. De hoogte van de prijs hangt voornamelijk af van de grootte van de woning, de hoeveelheid spullen, de aard van het pand enzovoort. 

Daarom maken wij voor elke situatie een individuele prijs op. Alleen zo kunnen we een eerlijke en correcte prijs garanderen. Samen met jou bespreken we je wensen en de noden, en houden we het uiteraard ook voor jou betaalbaar. 

Wil je een inschatting van de kostprijs voor de ontruiming van een woning? Vraag dan vrijblijvend en volledig gratis een offerte aan bij Elfas. Onze experts zoeken samen met jou naar de geschikte en meest efficiënte oplossing.

De woning na overlijden klaarmaken voor verkoop

Eén van de mogelijkheden na een overlijden is dat je de woning verkoopt. Natuurlijk wil je dat het pand op een aantrekkelijke manier in de vastgoedmarkt wordt geplaatst. Een eerste stap is uiteraard het ontruimen van de woning. Maar daar blijft het niet bij. 

Wanneer de woning volledig leeg is, zal je pas merken hoeveel stof en vuil zich doorheen de jaren heeft kunnen opstapelen achter de meubels en onder de tapijten. Het schoonmaakteam van Elfas komt hierbij als geroepen. Naast ontruimen en afval sorteren en afvoeren, zijn wij ook thuis in het schoonmaken en reinigen van alle mogelijke oppervlakken. Wij laten de woning niet vuil achter, integendeel. Na onze diensten blinken de ruimtes weer als nooit tevoren, en kan je een proper en aantrekkelijk pand te koop aanbieden.

Contacteer Elfas voor professionele ontruimingsdiensten

Wil je alleen de beste service bij het ontruimen van een woning na een overlijden? Dan kan je rekenen op de diensten van Elfas. Onze professionals gaan met de grootste zorg te werk om de inboedel met alle respect op te ruimen. 

Heb je vragen over onze diensten of wil je weten wat een ontruiming je zal kosten? Neem dan vrijblijvend contact op. Telefonisch zijn we te bereiken op het nummer +329 396 32 50. Ook via mail kan je bij ons terecht met al je vragen: facility@elfas.be