Moet je kantoorruimte volledig worden ontruimd? Dat kan het geval zijn bij de stopzetting van je zaak, een verhuis naar een ander kantoorgebouw of bij een renovatie. Onderschat deze ontruiming niet, want die kan veel tijdrovender en intensiever zijn dan je in eerste instantie had gedacht. 

Je beseft het misschien (nog) niet, maar jarenlang stapelen documenten, oude elektronica of andere spullen zich op in de kasten. En dan hebben we het nog niet over de zolder of kelder gehad. Allemaal materiaal dat je uit het oog verliest, en waar je pas op stoot wanneer je gaat verhuizen.

De inboedel van je kantoor ontruimen

Het ontruimen van een kantoorruimte kan dus veel werk met zich meebrengen. De complexiteit is afhankelijk van verschillende factoren – denk maar aan de grootte van de ruimte, de hoeveelheid materiaal en de specifieke vereisten van de ontruiming. 

Een ontruiming van de kantoorruimte houdt meer in dan enkel alle spullen uit het gebouw verwijderen. Zo is het zinvol om alles correct te verpakken en te labelen, en moet alle elektronica veilig worden gestockeerd. Maar ook het afval moet correct worden gesorteerd en documenten en archieven moeten op een juiste manier worden bewaard. Om maar enkele aandachtspunten op te sommen... 

Het is dus logisch dat je het niet ziet zitten om alles zelf onder handen te nemen. Daarom bestaan er professionele ontruimingsfirma’s die deze zorg voor hun rekening nemen. De specialisten van Elfas weten hoe ze efficiënt aan de slag moeten gaan. Alles wordt met de grootste zorg en in alle correctheid opgeruimd en leeggemaakt, zodat jij je kan focussen op jouw verhuis, renovatie of stopzetting.

Waarom je kantoor laten ontruimen?

Zoals we al aanhaalden hierboven, is een kantoorontruiming geen klus die je in een half uurtje klaart. Alle meubels, documenten en benodigdheden in je kantoor moeten worden verhuisd. 

Is de ontruiming ten gevolge van een volledige stopzetting of verhuis naar een ander pand? Dan moet het gebouw niet alleen worden ontruimd, dan moeten de spullen ook naar een ander gebouw worden vervoerd. Bovendien met het pand helemaal proper zijn, zodat de toekomstige eigenaars er zonder ergernissen kunnen intrekken. 

Staat er een renovatie of herinrichting van de kantoorruimte gepland? Dat zijn alvast mooie vooruitzichten, maar vergeet het werk voorafgaand niet. Het kantoor moet ook bij een verbouwing volledig leeggemaakt worden. 

Om welke reden je dan ook je kantoor wil ontruimen, er komt altijd heel wat werk bij kijken. In eender welke situatie staat Elfas je met plezier bij. Ons vakkundig team van ontruimers is ervaren genoeg om in elke situatie correct en nauwkeurig te handelen.

Het kantoor schoonmaken na ontruiming

Het gebouw is volledig leeg? Super, dat is dan meteen het uitgelezen moment om de ruimte grondig te reinigen. Alle (oude) spullen hebben doorheen de jaren heel wat stof gevangen. Dat stof komt bij een ontruiming allemaal naar boven. Ook hierbij staan de experts van Elfas voor je klaar. 

Ons team van schoonmakers en ontruimers neemt het volledige interieur onder handen. Van de zolder tot de kelder maken wij het gebouw stofvrij en gaan we tot in de kleinste hoekjes en kantjes. 

Elke situatie is anders, met andere vereisten en schoonmaaktechnieken. Op basis van de ruimte, jouw behoeften en wensen passen wij onze schoonmaak aan. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden op vlak van schoonmaak? Lees hier meer over onze grondige reinigingsdiensten.

Wat kost een kantoor laten ontruimen?

Geen enkele kantoorruimte en situatie is dezelfde. Daarom kunnen wij onmogelijk een eenduidige prijs plakken op onze ontruimings- en schoonmaakdiensten van een kantoor. De bepalende factoren voor het prijskaartje zijn voornamelijk de oppervlakte, de te leveren werken en de staat van het gebouw. 

Wil je graag een gedetailleerd overzicht van een ontruiming en/of eenmalige schoonmaak? Vraag dan vrijblijvend en volledig gratis een offerte aan. 

Bij andere vragen kan je ons steeds telefonisch bereiken op het nummer +329 396 32 50. Ook via mail kan je bij ons terecht: facility@elfas.be.

Een kantoorontruiming door Elfas

Wil je jouw kantoorgebouw deskundig en professioneel laten ontruimen? Doe dan een beroep op onze ervaren ontruimers van Elfas. Ons team staat garant voor een professionele en vakkundige ontruiming van eender welke kantoorruimte. 

Je kan zeker zijn van een correcte werking. Wij sorteren het afval en voeren het vervolgens veilig af. Meubel en elektronica verplaatsen we op een tactvolle en voorzichtige manier, zodat we schade kunnen vermijden. Belangrijke documenten worden, indien nodig, gearchiveerd en dus ook veilig bewaard. 

Met andere woorden: het Elfas ontruimingsteam staat garant voor een kwalitatieve en professionele service, in eender welke situatie. 

Ben je benieuwd wat een ontruiming van je kantoorruimte zal kosten? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. Ook voor andere vragen of bemerkingen kan je telefonisch of via mail bij ons terecht: +329 396 32 50 – facility@elfas.be.