We hoeven je vast niet te vertellen dat parketvloeren zeer gevoelig zijn voor schade. Doorheen de jaren vertoont het hout al snel kleine (of grote) krasjes, putjes en andere oneffenheden. In zo’n geval is het belangrijk om de parketvloer meteen te laten restaureren. Zo voorkom je dat de schade erger wordt.

Parket herstel door een expert

Wil je jouw parket restauratie met de grootste zorg laten uitvoeren? Schakel dan de hulp in van een professional. Parketvloeren zijn namelijk gevoelig voor bepaalde producten en materialen, waardoor je de schade al snel erger maakt. 

De experts van Elfas weten exact hoe ze jouw vloer het best behandelen. Je kan er dus zeker van zijn dat je vloer weer zal stralen als nooit tevoren.

Restauratie van parket in alle zorgvuldigheid

Voor de restauratie van een parketvloer bestaan verschillende behandelingsmogelijkheden. Denk maar aan opschuren, reinigen, oliën of vernissen. Wat de beste manier is, hangt sterk af van de noden van je vloer. Vaak gebruiken wij een combinatie van verschillende technieken. Dat levert de meest complete behandeling op voor het restaureren van je parketvloer. 

Parket herstelling: hoe we te werk gaan

Elke vloer is anders. Daarom bekijken wij elke vloer afzonderlijk en beslissen we naargelang de situatie hoe we te werk gaan. We geven je graag een overzicht van onze meest gebruikte technieken en methodes voor het herstellen van parketvloeren.

OPSCHUREN

We beginnen met het opschuren van de parketvloer. Dit is een erg intensieve ingreep, maar wel noodzakelijk. Tijdens het schuren werken we de lichte schade aan de vloer weg. Denk maar aan vlekken, vegen, krasjes of strepen. Ook verwijderen we hiermee de oude lak- of vernislagen van de houten vloer. 

Eerst gebruiken we een grove korrel voor een maximale verwijdering. Eindigen doe nwe met een fijne korrel. Dat levert een mooie en nette afwerking op. Afhankelijk van de gebruikte werkwijze gebruiken we verschillende schuurtechnieken met verschillende machines. 

REINIGEN

Is je parket geolied? Dan is een reiniging van groot belang. Maar ook bij andere beschermingslagen of types parket voeren we een grondige reiniging uit op je vloeren om het vuil en stof te verwijderen. 

De reiniging gebeurt met een intensiefreiniger waarmee de vloer behandeld wordt. Wanneer de vloer na de behandeling weer droog is, staan de vezels van het hout open en ligt al het opgehoopte vuil aan de oppervlakte. Zo kunnen we het ingedrongen vuil gemakkelijk verwijderen. Dat doen we met een schrob- of schuurmachine die uiteraard geschikt is voor parketvloeren. 

Ook bij de restauratie van verniste parketvloeren is een reiniging nuttig. Vaak is de oude vernislaag versleten en ligt de parketvloer bloot. Daardoor is hij erg vatbaar voor vuil, stof en vlekken. Wanneer we de oude vernislaag verwijderen, opteren we ervoor om de vloer eveneens te behandelen met een intensiefreiniger. Dat garandeert een mooi resultaat. 

VERNISSEN

Een laatste stap in het herstellen van de parketvloer, is een nieuwe beschermingslaag aanbrengen. Een van de mogelijkheden is om de houten vloer te vernissen. Vernis vormt een extra bescherming tegen vlekken en strepen en is bovendien enorm onderhoudsvriendelijk. 

Het is belangrijk om de behandeling met de grootste zorg uit te voeren om een optimaal resultaat te kunnen garanderen. Het aanbrengen gebeurt ook in meerdere lagen. Elke laag vernis wordt aangebracht met een borstel of lakroller. Bij vernis heb je de keuze tussen een matte of glanzende afwerking, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. 

OLIEN

Een andere manier om je parketvloer te beschermen, is door een laag olie aan te brengen. Wil je een natuurlijke structuur van je houten vloer behouden? Dan is dit een juiste keuze. Bovendien beschermt deze olielaag, net als vernis, de vloer tegen slijtage en vlekken. Oliën doen we voornamelijk om oude parketvloeren op te frissen en te voeden, of om wat kleur toe te voegen aan de vloer. In dat laatste geval gaat de parketvloer mooie kleurnuances krijgen in een kleur naar jouw keuze.

We brengen de olie aan met een boenmaniche of manueel met een doek. Het oliën gebeurt steeds in combinatie met een reiniging of schuurbeurt, zodat jouw parketvloer meteen weer als nieuw oogt. 

Ons team van experts bekijkt graag samen met jou welke olie het best past bij de stijl van je woning en je persoonlijke voorkeuren.

Ga voor een deskundige parket restauratie

Het herstellen van een parketvloer is geen kinderspel en vraagt de nodige inspanning en kennis. Vertrouw daarom op de professionele diensten van Elfas. 

Wil je weten hoeveel een parket herstel je zal kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Heb je nog andere vragen over onze service? Neem dan telefonisch contact met ons op via +3293963250. Ook via mail beantwoorden we je vragen zo snel mogelijk: facility@elfas.be.